Може в церкву сходити

Ви дізналися, що у вас порча. Не треба панікувати, не треба плакати. Те, що було в першому, який визначає склянці, треба вилити в унітаз і сказати: «Нехай повернеться тому, хто це робить ...» Далі придбайте 8 свіжих яєць. Щовечора перед сном вісім днів поспіль наливайте в склянку води, але не ставте його на голову, а розбивайте акуратно яйце в склянку. Потім поставте цей стакан з яйцем в узголів`я ліжка, так, щоб яйце знаходилося напроти вашого голови. Спинки ліжка або дивана не повинно бути між вашою головою і яйцем в склянці. Якщо так не виходить, то краще спите на підлозі або поперек ліжка.

- Повторився сценарій нашої гри з ЦСКА 2003 року, сумно каже капітан "Спартака". - Тоді ми теж вели - 1: 0 і 2: 1, а в підсумку поступилися - 2: 3. Чесно кажучи, набридли ці поразки. З року в рік одне й те саме. Може, ми чогось боїмося, може, у когось комплекс з`явився? У мене його немає - це можу сказати впевнено. Тепер 1 квітня ми повинні взяти реванш у армійців. Але якщо знову не виграємо, навіть не знаю, що робити. Напевно, треба в церкву сходити.

- Чому, повівши в рахунку 2: 1, ваша команда "підсіла"?

Не бійся! Це головне.

3

Якщо ви зайшли до церкви в той час, коли там уже йде служба, то можете тихенько, не роблячи зайвого шуму, купити свічки і поставити їх за здравіє чи за упокій рідних і близьких. Потім ви можете знайти вільне місце і послухати службу. Якщо народу в церкви багато, ні в якому разі не треба розштовхувати людей, вишукуючи собі містечко зручніше. Людям, які опинилися під час служби поруч з вами, слід злегка вклонитися і далі стояти спокійно і тихо. Розмовляти з ними не потрібно.


Потрібно не життя підлаштовувати під своє маловір`я, а віру
свою зміцнювати.


«З ким поведешся, від того й наберешся»,
- каже народ.


Поведешся з правдою, з істиною, з красою, з чистотою,
- станеш розумнішим і добрішим, станеш чистіше і щасливіше.


Молися, проси євангельської молитвою: Вірую, Господи,
допоможи моєму невірству
(Мк.9,24).


Господь допоможе, Господь дасть.


А хто вірує - все можливо. Це теж євангельська
істина.

«На Бога надійся, а сам не зівай»


Точно так! Сам не зівай, працюй: молися, пости, ходи в
церква, роби заради Христа добрі справи ... У
християнина, який сподівається на Бога, справ -
сила-силенна. І перш за все - з самим собою. З
гріховними думками, почуттями, зі своїми лютими пристрастями
- хворобами душі: гордістю, лінню, маловір`ям,
гнівом, грошолюбство, зневірою, блудом,
обжерливістю ... Тільки повертайся!





І, звичайно, займайся своїми звичайними справами -
перехрестившись, помолившись.


Якщо Господь благословить твої труди, все йтиме на лад,
все встигнеш, і все піде на користь. А без Бога можна весь
день прокрутитися на одному місці, ввечері озирнутися: куди
день пішов? Не зрозуміло.


А якщо рік?

         При кадіння потрібно схилити голову, немов Дух Життя приймаєш, і творити Ісусову молитву. При цьому не можна повертатися спиною до вівтаря - це помилка багатьох парафіян. Треба лише злегка розвернутися.

22. Який момент вважається закінченням ранкового богослужіння?

         Закінченням, або завершенням, ранкового богослужіння є вихід священика з Хрестом. Такий момент називається відпустом. Під час відпусту віруючі підходять до Хреста, цілують його і священицьку руку, що тримає Хрест, як його підніжжя. Відійшовши, потрібно поклонитися ієрею. Хресту ж помолитися:
Вірую, Господи, і поклоняюся Чесний Хрест Твоєму, яко на Ньому вчинив ecu порятунок посеред Землі.

23. Що потрібно знати про вживання проскури і святої води?

         Після закінчення Божественної літургії, прийшовши додому, приготуй на чистій скатертини трапезу з просфори і святої води.
Перед вживанням трапези сотвори молитву:
Господи Боже мій, нехай буде дар Твій святий і свята Твоя вода на відпущення гріхів моїх, в просвітлення розуму мого, в зміцнення душевних і тілесних сил моїх, во здравіє душі і тіла мого, в підкорення пристрастей і немічний моїх по безмежному милосерді молитвами Пречистої Твоєї Матері і всіх святих Твоїх. Амінь.
Проскуру приймають над тарілкою або чистим аркушем паперу, щоб крихти Святий не впали на підлогу і не були віддані на топтання, бо просфора - хліб святий Небесний. І приймати його треба зі страхом Божим і смиренністю.



24. Як святкуються свята Господні і святих Його?

         Свята Господні і святих Його святкуються духовно, чистою душею і непоганеної совістю, обов`язковим відвідуванням церкви. За бажанням віруючі замовляють подячні молебні на честь Свята, приносять квіти до ікони Свята, роздають милостиню, сповідаються і причащаються.

25. Як замовити молебень поминальний і подячний?

         Молебень замовляється шляхом подачі записки, оформленої відповідним чином. Правила оформлення замовного молебню вивішуються у свічкового прилавка.
У різних церквах існують певні дні, коли відбуваються молебні, в тому числі водосвятні.
На водосвятний молебні можна освятити хрестик, ікону, свічки. Після закінчення водосвятного молебню віруючі з благоговінням і молитвою беруть святу воду і щодня натще її приймають.

26. У чому полягає таїнство покаяння і як готуватися до сповіді?

         Господь Ісус Христос сказав, звертаючись до своїх учнів: Істинно кажу вам, що ви зв`яжете на землі, буде зв`язане на небі, і що тільки розв`яжете на землі, то буде дозволено на небі (Мф. 18, 18). І в іншому місці Спаситель, дунувши, сказав апостолам: Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи, тому простяться, на кому залишите, на тому залишаться (Ін. 20, 22-23).
Апостоли ж, виконуючи волю Господа, передали цю владу своїм наступникам - пастирям Церкви Христової, і до цього дня кожен, хто вірує православно і сповідує щиросердно перед православним священиком свої гріхи може отримати через його молитву дозвіл, прощення, повне відпущення їх.
В цьому і полягає суть таїнства покаяння.
Людина, яка звикла стежити за чистотою свого серця і охайністю своєї душі, не може жити без покаяння. Він чекає і жадає черговий сповіді, як висохла земля чекає цілющої вологи.
Уявіть собі на хвилину людини, по змиває з себе тілесну бруд все життя! Ось і душа вимагає обмивання, і що було б, якщо не було б таїнства покаяння, цього цілющого і очисного «другого хрещення». Нагромаджені гріхи і гріхи, які не знято з совісті (не тільки великі, а й багато дрібних), обтяжують її так, що людина починає відчувати якийсь незвичайний страх, йому починає здаватися, що з ним має статися щось дурное- то раптом він впадає в якісь нервові зриви, роздратування, відчуває загальне занепокоєння, не має внутрішньої твердості, перестає володіти собою. Часто причини всього, що відбувається сам він не розуміє, а вона в тому, що на совісті людини - неісповеданние гріхи. З милості Божої ці скорботні відчуття і нагадують нам про них, щоб ми, спантеличені таким тяжким становищем душі своєї, прийшли до свідомості необхідності викликати в неї всю отруту, тобто звернулися до св. таїнства покаяння і цим би позбулися всіх тих мук, які очікують після Страшного Суду Божого всякого грішника, що не очистився тут, в цьому житті.
Практично всі таїнство покаяння відбувається так: спочатку священик молиться з усіма бажаючими сповідатися. Потім він робить коротке нагадування про найбільш поширених гріхах, говорить про сенс сповіді, про відповідальність исповедующегося і про те, що він стоїть перед Самим Господом, і священик - лише свідок таємничої бесіди його з Богом, і що умисне приховування будь-яких гріхів посилює провину кається.
Потім вже сповідаються по одному підходять до аналою, на якому лежать Святе Євангеліє і Хрест, роблять уклін до Хреста і Євангелія, стають перед аналоєм, схиливши голову або на коліна (останнє не обов`язково), і починають сповідатися. Корисно при цьому скласти приблизний план для себе - які гріхи сповідувати, щоб не забути потім на ісповеді- але треба буде не просто прочитати з листка паперу про свої виразках, а з почуттям провини і каяття відкривати їх перед Богом, виймати їх з душі своєї, як якихось бридких змій, і з почуттям огиди позбавлятися від них. (Порівняй цей список гріхів з тими списками, які будуть тримати злі духи на поневіряння, і зауваж: чим ретельніше ти сам викриваючи себе, тим менше сторінок виявиться в тих демонських писаннях.) При цьому, звичайно, кожне витяг такої гидоти і виведення її на світло буде супроводжуватися деяким почуттям сорому, але ти знай твердо: Сам Господь і служитель Його - який сповідує тебе ієрей, як би не був огидний твій внутрішній гріховний світ, тільки радіють, коли ти від нього рішуче отрекаешься- на душі священика тільки радість про поки вшемся. Будь-священик після щирої сповіді ще більш розташовується до сповіді, набагато ближче і уважніше починає ставитися до нього.

Народ, віруючі.
Ви добре знаєте релігію? alt =":-D" title =":-D" / Gt;
Від чого (фізично) помер Ісус? alt ="-)" title ="-)" / Gt;

Re: піди до церкви ..  # 16026876 
Автор: -= Arbitr = -
Дата:   02 Січ 2016 22:05

Цитата:
Від користувача: Dreaming Spirit
Якщо Бог триєдиний, то все його іпостасі рівноправні і мають равниме повноваженнями. Інакше взагалі фігня виходить і багатобожжя.


Цитата:
Від користувача: Dreaming Spirit
Якщо Бог триєдиний, то все його іпостасі рівноправні і мають равниме повноваженнями. Інакше взагалі фігня виходить і багатобожжя.



Re: піди до церкви ..  # 16026889 
Автор: | nfinity (Інформація про) 
Дата:   02 Січ 2016 22:10

Цитата:
Від користувача: Олена мама Клеопатри

Від чого (фізично) помер Ісус? alt ="-)" title ="-)" / Gt;



Цитата:
Від користувача: Олена мама Клеопатри

Від чого (фізично) помер Ісус? alt ="-)" title ="-)" / Gt;

Відео: Чи можна в місячні ходити до Церкви?



Від чого (фізично) помер Ісус? alt ="-)" title ="-)" / Gt;


Re: піди до церкви ..  # 16026893 
Автор: rib65
Дата:   02 Січ 2016 22:12

Цитата:
Від користувача: Natаli)))

а без різниці



Цитата:
Від користувача: Natаli)))

а без різниці


Щодо участі в таїнствах (причастя, сповідь, вінчання, хрещення і т.д.), деякі більш ліберальні батюшки залишають рішення цього питання на совісті самих парафіянок, однак це, в принципі, не рекомендується.

Відео: Як правильно зайти до Церкви

безнадійна гріховність

- Уклони бувають поясні, коли нахиляються до пояса, і земні, коли, кланяючись, стають на коліна і стосуються головою землі (підлоги).

1.23. Чи є які-небудь обмеження в церковному житті для жінок, які перебувають у природному нечистоті?

- У старозавітній Церкви існували суворі обмеження на участь жінок, які перебувають у природному нечистоті, в церковному житті: «І сказав Господь до Мойсея, говорячи: Скажи синам Ізраїля: Коли жінка зачне, і породить дитя чоловічої статі, то буде нечиста сім днів-як за днів нечистоти місячного її очищенням, вона буде нечіста- ... і тридцять три дні повинна вона сидіти вона кровей своіх- ні до всякої святощі не буде вона доторкатися, а до святині не ввійде аж до виповнення днів очищення її » (Лев.12: 1-4). «Якщо у жінки тече кров багато днів не в часі нечистости її, або якщо вона має течу довше звичайного очищення її, то всі дні течі нечистоти її, як за днів очищення свого, вона нечиста» (Лев.15: 25). «А якщо вона очиститься від течі своєї, то повинна відрахувати собі сім днів, а потому стане чиста» (Лев.15: 28).

І в Новозавітній Церкви існує правило, за яким жінки під час нечистоти не повинні причащатися і входити в храм до 7 днів (Номоканон, 64). Породіллям же вхід в храм забороняється протягом 40 днів з часу народження ними немовляти.

«Наближення в нечистоті до святині є зухвалість і образу святині. Тому цілком природно з боку Церкви бажання утримати жінку від спілкування церковного на час перебування в природному нечистоті, що є як би печаткою первородного прокляття жінці (Церковний вісник, 1896, 39). Утримуючись протягом 40 днів від входу в храм, які народили дружини тим самим доводять свою покору святої Церкви щодо чистоти, наслідуючи Богородиці Діві, Яка хоча і не вимагала ніякого очищення, як непорочна Пріснодіва, але виконала закон очищення »(Лк.2: 22) . (Настільна книга для священно-церковно-служителів).

Однак в даний час навіть серед досвідчених священнослужителів немає єдиної думки щодо всіх нюансів цього питання.

Відповісти!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Похожее