А якщо прощаю см

Сьогодні в деяких християнських церквах з сповіданням гріхів прийнято йти до священиків. В католицтві і православ`ї покаяння навіть є одним з таїнств. Згідно їх віровчення, неісповеданний в церкві гріх може залишитися не пробачив на небесах. Влада священства приймати сповідь і прощати від імені Бога гріхи теологи історично поширених конфесій засновують на наступних віршах Нового Завіту:

«Кому відпустите гріхи, тому простятся- на кому залишите, на тому залишаться» (Ін. 20:23).

«Що ви зв`яжете на землі, буде зв`язане на небе- і що тільки розв`яжете на землі, то буде дозволено на небі» (Мф. 18:18, див. Також Мт. 16:19).

Відео: Забудь мене мама! (2016). Мелодрама, новинка. 📽

З цими словами Ісус звертався до апостолів. Давайте тепер розберемося, про що саме тут говорив Христос своїм учням. Ми вже відзначали, що для вірного розуміння Біблії не можна розглядати окремі вірші з їх відривом від контексту. У значній частині випадків кожен текст потрібно тлумачити виключно в світлі оповідання всієї глави або навіть усього послання. Якщо це складно, то потрібно шукати в Святому Письмі місця, де більш повно викладена та ж думка. І звичайно, завжди потрібно пам`ятати, що жоден текст Біблії не може суперечити решті Її вченню.

З першого погляду, здається, що Христос в наведених віршах дозволив своїм учням прощати гріхи простих людей і встановлювати для них правила духовного життя. Однак, крім цих текстів про владу апостолів над паствою Ісус більше ніколи не говорив. Більш того, як ми побачили в попередньому розділі, Христос закликав усіх звертатися з молитвами безпосередньо до Бога Отця. Цьому ж вчили пророки і апостоли. У чому ж справа? Про що тоді говорять дані тексти?

Все просто. Якщо уважно прочитати попередні вірші 18 розділу Євангелія від Матвія, пазли мозаїки стануть на свої місця:

Саме з цією місією приходив Ісус.

Лк ~ 7: 42--43
Але як вони ж не могли заплатити, простив він обом. Скажи ж,
який з них більше полюбить його? Симон, говорячи: Думаю той, якому
більше
пробачив.
2 ~ Кор ~ 2: 7 Так що вам краще
простити й потішити, щоб він не був
пожер сумом.
2 ~ Кор ~ 2: 10 А кому ви
прощаєте, того і я-бо й я, як простив
кого, пробачив для вас від Особи Христа.
К ~ 3: 13 Терпіть один одного
і прощайте собі, коли хто на кого оскарження
як Христос простив вас, так і ви.

Див. також: 2 ~ Кор ~ 12: 13-
Еф ~ 4: 32- К ~ 2: 13.

Відео: 5 РЕЧЕЙ, ЯКІ НЕ МОЖНА прощати ЧОЛОВІКАМ У ВІДНОСИНАХ

Варіанти перекладу слова
lt; прощатьgt ;:


А чи доводилося вам помічати, що, коли ви прощаєте
кривдника, всередині ніби розв`язується тугий вузлик?
Немов з душі знімається важкий тягар - і стає
легше. Ми покликані прощати, щоб в глибинах душі не був
стягнутий залізним вузлом гріх злопам`ятности.


«Прощайте, то простять і вам» (Лк. 6: 37),
- каже Спаситель.





Давайте замислимося. Коли ми стаємо на молитву, то,
звичайно, хочемо, щоб Бог простив нам наші гріхи. Але якщо
при цьому ми самі не прощаємо інших, то як просити собі
вибачення у Бога? Євангельські істини дуже прості: Господь
прощає нам тоді, коли ми прощаємо іншим, Він відпускає
нам наші борги, коли і ми відпускаємо боржникам нашим.


• Очікування, що інша людина підійде першим.


• Страх опинитися лицеміром.

Знову повертаємося до слів апостола Павла: Звертайтеся один до одного з ніжністю. По перше, не можна допускати по відношенню до людини того, чого не хотів би по відношенню до себе. Наприклад, грубості, презирства, холодного відносини. Потрібно намагатися бути світлом для світу і сіллю для землі, щоб люди, бачачи наші добрі справи, прославили б Отця Небесного. Потрібно бути добрими і теплими по відношенню до оточуючих. Адже всі ми тендітні, хтось - більш, хтось - менш. Ніхто ж не буде кидати кришталеву вазу на бетонну підлогу, з нею все звертаються дбайливо, щоб вона не розбилася. А до людської душі, як до посудини Божої благодаті, ми повинні ставитися ще більш дбайливо, уважно і акуратно. По відношенню до себе ми не хочемо ні викриття, ні грубого слова, ні критики, ні нерозуміння. А чому ж ми по відношенню до іншої людини так не чинимо? Так, він образливий, але зважай на це! Не говори йому того, що може його засмутити і відразу ж налаштувати проти. Образливий людина, якщо хочете, це хвора людина, душевні рани якого потрібно постійно перев`язувати, змащувати єлеєм і вином, потрібно дбайливо зцілювати його рани, а не грубо відривати засохлі бинти з тіла або душі людської. І коли тендітна душа буде відчувати цю любов, повірте мені, вона буде поступово вирівнюватися і виправлятися. Тільки на любов людина реагує позитивно, тільки завдяки любові людина може вдосконалюватися.

, , , , . , .

, , , ` , , . , .



Бачивши Адам ангела ізрінувша, і затворівша божественного саду двері, воздохнув вельми, і дієслова: Милостивий, помилуй мя падшого.

Споболі раю користолюбців зубожілому, і шумом твоїх листям умоли Содетель, та не зачинить тя: Милостивий, помилуй мя падшого.

Раю вседобродетельний, Всесвятий, всебогатий, Адама заради насаджений, і заради Єви укладений, умоли Бога про занепалий: Милостивий, помилуй мя падшого.

Відео: Медитація. Ухвалення і прощення себе. Я приймаю і прощаю себе

Якщо брат «Б» не хоче співпрацювати в цьому питанні, то пошуком одного або двох чоловік, які можуть допомогти розібратися, займеться брат «А».

Якщо брати «М» і «Н» володіють достатньою мудрістю, то вони не будуть виносити остаточного суду до тих пір, поки не розглянуть думки обох сторін. Після того як «М» і «Н» приходять до остаточного рішення, «А» і «Б» повинні підкоритися йому і принести взаємні вибачення або відшкодувати збиток, відповідно до прийнятого рішення.

Брати «М» і «Н» не повинні намагатися виглядати більш неупередженими і брати на себе менше відповідальності, рекомендуючи братам «А» і «Б» обом покаятися, тоді як насправді покаятися повинен один з них. Вони повинні розуміти, що якщо брати «А» і «Б» відкинутий їх пропозицію, то справа буде винесено на суд всієї церкви і тоді їх боягузливе рішення стане відомо всім. Можливість компромісу з боку «М» і «Н» по відношенню до «А» і «Б» з міркувань зберегти хороші відносини пояснює, чому двоє суддів краще, ніж один. Коли їх два, вони допомагають один одному в утвердженні істини. До того ж рішення, прийняте двома людьми, має більшу вагу в очах «А» і «Б».

Крок номер три

Якщо одна зі сторін відкидає рішення, запропоноване «М» і «Н», тоді справа виноситься на суд всієї церкви. До цього третього кроку справа ніколи не доходить до традиційних церквах, так як це неминуче призведе до розколу, тому що люди розділяться в думках. Ісус ніколи не планував, щоб помісні церкви мали більше людей, ніж можуть вміститися в один будинок. Така маленька церковна сім`я, в якій кожен знає і любить братів «А» і «Б», - необхідна передумова для здійснення третього кроку. У традиційній церкви третій крок повинен відбуватися в присутності невеликої групи людей, які знають і люблять братів «А» і «Б». Якщо «А» і «Б» є членами різних церков, тоді приймати рішення повинно трохи найбільш підходящих віруючих з обох церков.

Відео: Як навчитися прощати, коли пробачити не виходить? Ангеліна Могилевська. Частина 1. Психологія

Після того, як церква винесе рішення, брати «А» і «Б» повинні підкоритися йому, знаючи про наслідки непокори. Винні мають попросити вибачення, скривджені - пробачити, і таким чином, відбудеться примирення.

Якщо хто-небудь з «А» або «Б» відмовляється від принесення вибачень, то йому повинен бути закритий доступ до церкви, і ніхто з членів церкви більше не повинен з ним спілкуватися. Часто до цього часу нераскаівающійся людина сама йде з церкви. Можливо, він піде і раніше, якщо побачить, що процес вирішення питання повертається не на його користь. Це виявляє відсутність у нього посвяти і любові до своєї духовної сім`ї.

Найпоширеніша проблема

У традиційних церквах проблеми найчастіше вирішуються переходом людей з однієї церкви в іншу. Пастор, який бажає за всяку ціну побудувати своє царство, і не має повноцінних відносин з іншими пасторами, з радістю приймає в свою церкву людей, які розповідають йому свої несамовиті історії. При такому підході неможливо застосувати кроки примирення, про які говорить Христос. Часто через кілька місяців або років такі люди залишають церкву, тому що їх знову хтось образив.

Часто каменем спотикання на нашому шляху стає гординя. Однак кожен з нас повинен запитати себе: "Що важливіше для мене - гординя або світ в душі і в домі?"

Так часто трапляється, що той, хто зробив у своєму житті багато чудового і корисного, дозволяє гордині позбавити себе дорогий нагороди, на яку він міг би претендувати. Ми завжди повинні бути одягнені в лахміття і попіл всепрощаючого серця та на розбитого духу, постійно бажати істинного смирення, подібно до того митаря [см. від Луки 18: 9-14], і просити Господа, щоб Він навчив нас прощення17.

Поки на Землі існує цей світ, ми будемо жити і працювати поруч з недосконалими людьми-й обов`язково будуть непорозуміння, образи і душевні рани. Найкращі наміри часто неправильно тлумачаться. Приємно бачити, як багато людей завдяки великому і щедрому серцю змінили свою думку, подолали гординю і пробачили те, що вважали особистою образою. Чимало й таких, хто вибрали для себе тернистий шлях критики, і пішли за ним в безпросвітній печалі і самоті, поки нарешті не внесли виправлення, не визнали помилки, які не очистили серця від гіркоти образ - і знову прийшли до світу, тому заповітного світу, якого так не вистачає душі, позбавленої спокою. І все розлади і розчарування, породжені критикою і образами, як і виникло в результаті їх відчуження, поступилися місцем душевної теплоти, світла і миру18.

Це можливо. Людина може подолати себе. Людина може перемогти. Людина здатна пробачити всіх тих, хто згрішив проти нього і йти вперед, щоб знайти мир і спокій в цьому житті і в житті вічному в світі прийдешньому19.

Якби ми прагнули знайти мир, взявши на себе ініціативу в залагодженні разногласій- якби могли прощати і забувати від усього серця-якби ми могли очистити свої душі від гріха, звинувачень, образи і злості перш, ніж кинути в іншого камінь- якби ми прощали все реальні чи уявні образи до того, як просити вибачення за власні грехі- якби ми платили свої борги, великі чи маленькі, перш ніж вимагати сплати від наших должніков- якби ми вміли позбавлятися від колод в своєму оці перш, ніж помічати сучки в очах інших, - яким п рекрасним був би світ! Розлучення траплялися б дуже рідко-суди звільнилися б від сумної рутіни- сімейне життя стала б райське жізнью- творення Царства йшло б в прискореному темпі- і той світ, що вищий від усякого розуміння (див. До Филип`ян 4: 7), приніс би нам всю радість і все щастя, яке навряд чи "приходило ... на думку людині" (див. 1 Коринтянам 2: 9)20.

Нехай Господь благословить нас усіх Господь, щоб ми могли постійно нести в своїх серцях істинний дух покаяння і прощення, поки не станемо досконалими, і прагнули до славам піднесення, які уготовані найвідданішим21.

Рекомендації для вивчення і викладання

Розгляньте ці ідеї, коли будете вивчати цю главу або готуватися до проведення уроку. Додаткову інформацію ви знайдете на сторінках v-x.

Ну і якщо за 2 місяці почне хоч щось прокльовується і залишиться трохи жиру то почати бігати плюс далі качати
Підкажіть як ефективно накачати прес за 3 місяці


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Похожее