Як врятуватися від гріха

lt; - 5. Ісус Христос | 6. Як врятуватися? | 7. Нове життя -gt ;;

як ми вже бачили, порятунок стало можливим тільки завдяки чудовому дії Божого, що дарував спокутування від провини гріха і звільненнявід смертоносного дії гріха у втіленні, земного життя і голгофською смерті Ісуса Христа. Для того, щоб порятунок у Христі стало реальністю для конкретної людини - потрібна віра.

Біблія говорить:
«Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто віруєу ньогоне загинув,але мав життя вічне » (Ів. 3:16)

Рятує віра має дві сторони. Перш за все, вона стає можливою тільки завдяки дії Святого Духа. разом з тим, рятує віра безпосередньо пов`язана з самим людиною - з його ставленням до свого гріха і з його ставленням до Бога.В цьому уроці ми розглянемо спочатку процес порятунку, яким він видноз людської боку.

I. Шлях людини до порятунку.

Біблія говорить, що порятунок починається з того, що Дух Святий викриває людини в його гріху. Ось що сказав про служіння Духа Святого Ісус Христос незадовго до Своєї смерті і воскресіння:

«А як прийде, Він світові про гріх і про правду і про суд:про гріх, що не віруютьв мене-про правду, що Я йду до Отця моєму, і вжене побачите меня- а про суд, що князь світу цього засуджений » (Ів. 16: 8lt;)

У цьому тексті Ісус ясно говорить, що однією з перших задач Святого Духа є викриття людей в їх гріховності перед Богом. Занепалого людині потрібно дію понад, щоб побачити себе винним перед Богом і загиблим.

Хоча люди роблять багато різних гріхів, Дух Святий викриває їх, перш за все, в самому головному гріху з котрого виходять всі інші. цей гріх - невіра. Іноді невіруючі люди переживають докори сумління, коли вона засуджує їх за зроблені проступки або злочину. зазвичай в таких випадках, люди відчувають себе незатишно і шукають звільнення від почуття провини. Деякі люди для того, щоб знайти звільнення, навіть вдаються до покаяння.вони каютьсяі визнаютьсяУ своєму проступок перед священиком, перед тим проти кого вони згрішили або навіть перед Богом. Проте, таке покаяння ще не означає народження згори. Ісус Христос сказав, що Дух Святий викриває людини, перш за все: «Про гріх, що не віруютьв мене". Народження згори можливо тільки тоді, коли людина в тому, що крушить визнає себе грішником, повсталим проти Бога, і звертаєтьсядо Ісуса Христу як особистому Спасителю, визнаючи Його своїм Господом.

Людська сторона покаяння може бути дуже добре проілюстрована історією про блудного сина, яку розповів одного разу Ісус.

Ще сказав:

чоловіка було два сини;

молодший

батькові: Отче! Дай мені належну частину маєтку.

поділив поміж ними маєток.

А по небагатьох днях зібрав син молодший усе, пішов

сторону

розтратив свій маєток свій там, живучи марнотратно.

все, настав великий голод

країні, і

бідувати




пристав

тієї землі,

У цьому довгому переліку згадуються не тільки слова і справи, а й злі думки, нарікання на Бога, заздрість. Таким чином, гріх - це не тільки погані вчинки (вбивство, перелюбство, крадіжка). Все, що не відповідає Божим абсолютними стандартами, записаним в законі Мойсея, є гріхом. Те, що ми несправедливо говоримо, думаємо або робимо - гріх. І перед Богом будь-який гріх однаково поганий. 

Святе Письмо підкреслює, що всі люди, які живуть на землі, грішні з моменту свого зачаття. Про це написав цар Давид: «Ось я в беззаконні народжений, і в гріху зачала мене мати моя» (Пс 50: 7). А Послання до Римлян підтверджує цю думку: «Тому що всі згрішили і позбавлені слави Божої» (Рим.3: 23). Згідно з цими словами, тільки що народжене немовля вже є грішним, хоча не встиг ще зробити жодного проступку. Але чому ж так відбувається? 

Як це зробити? Існує тільки один спосіб позбавлення від гріхів: через віру в Ісуса Христа. За Біблійному розповіді, Ісус Христос - це Божий Син, Який народився два тисячоліття тому, прожив безгрішне життя, і в розквіті сил добровільно і свідомо пішов на болісну смерть через розп`яття на хресті, для того щоб врятувати людей від гріхів і їх згубних наслідків. На третій день після своєї смерті, Він воскрес із мертвих.

Біблія говорить, що якщо ми віримо в те, що Ісус Христос є син Божий, що Він помер за наші гріхи і воскрес із мертвих, то ми отримуємо прощення наших гріхів:

Але одного разу він зустрів дуже важливу особистість. Знаєте, кого? Правильно, Ісуса. Побачивши цю людину, що лежить біля купальні (Він знав, що той перебуває там уже дуже довго), Ісус запитав його: «Хочеш бути здоровим?» У відповідь чоловік розповів Ісусу про свою проблему: кожен раз, коли він намагався потрапити в воду, хтось встигав зануритися в неї раніше за нього.

Почувши ці слова, Ісус сказав хворому: «Встань, візьми ложе своє та й ходи». Знаєте, що сталося далі? Людина, яка була невиліковно хворий, який перепробував всі можливі ліки, відразу ж видужав. Він взяв своє ліжко і почав ходити. Він став абсолютно здоровим.

Чи знаєте ви, що у кожного з нас є проблема, подібна проблеми цього хворої людини? Ми теж хворі - хворі не наші тіла, а наші серця. Наша хвороба називається гріхом. І ми не можемо звільнитися від гріха і покарання за нього, як би ми не старалися. Ми можемо спробувати догодити Богові і схилити Його на свою сторону, роблячи добрі справи, але це ні до чого не приведе. Ми можемо покликати на допомогу друзів або знають людей, але і це не допоможе нам вирішити проблему гріха. Більш того, ніхто і ніщо на Землі не може допомогти нам вирішити цю проблему.Ми мертві були в гріхах.

Відео: Чому людина не може позбутися від гріхів?

Ось чому по Своїй любові Бог послав Свого Сина, Ісуса Христа. Тільки Він має владу над смертю і гріхом. Тільки Він міг допомогти хворому у купальні. І тільки Він може допомогти нам.



- О Господь мій, Ти знаєш це краще, адже я зробив так тільки зі страху перед Тобою, - відповів той. Тоді Аллах простив цю людину »[6].

В іншому хадисі Посланник Аллаха (саллаллаху Алейхем ва Саллі) говорить наступне: «Присягаюся Тим, в чиїх Руках життя моя, якби ви зовсім не грішили, Всевишній Аллах створив би замість вас інший народ, який би грішив і просив у Нього прощення»[7].

Шановні брати мусульмани,


Дуже багато в нашому житті залежить від відносини до
тієї чи іншої проблеми. Навіть до явного спокусі можна
ставитися цілком нейтрально. Але якщо спеціально
налаштовувати себе, підігрівати в собі пристрасть, досить
невеликого поштовху, щоб пристрасті зірвалися з ланцюга.


В наш час і засоби масової інформації, і сучасна
література, мистецтво, навіть освіту намагаються вселити
нам думка, що гріх - це норма, а чорне -
це біле. Особливо яро пропагується гріх блуду:
«Сексуальне життя необхідна всім без винятку (в
різних формах), без цього просто не можна прожити, без цього
у тебе ніколи не буде ні щастя, ні здоров`я, взагалі
нічого. Якщо у людини є статеві органи - вони
повинні обов`язково діяти і т.д. ». Про це
можна говорити дуже довго, але все ясно і так. Усе
перевернулося: гріх, збочення - це не те, від чого
треба позбавлятися, а то, без чого неможливо прожити.
Джерело всього цього теж відомий. нам пропонується
жахлива брехня, а «батько брехні», як відомо,
диявол.


Чи можна, живучи в цьому страшному світі розпусти і гріха,
зберегти чистоту?


Євангеліє, Новий Завіт, де блуд називається смертним
гріхом, написано не тільки для людей I століття. воно написано
для всіх часів і для нас, християн XXI століття. де жили
перші християни? У Римській імперії. А Рим досяг такого
рівня розбещеності, розпусти, статевих збочень, до
яких наша країна поки, слава Богу, ще не дійшла. І, тим
Проте, християни змогли зберегти себе, свої сім`ї від
натиску нечистоти. І християнство, незважаючи на найжорстокіші
гоніння, змогло змінити цей світ. Імперія на початку IV
століття стала християнською.

, або

.

Відео: 027 Як позбутися від гріха (Володимир Халангот)

II. Дія Святого Духа в порятунок.

Біблія говорить, що людина мертва по своїх гріхів і злочинів, тому його усвідомлення гріха, сповідування і визнання Ісуса Христа Паном життя неможливо без дії Святого Духа. хоча покаяння - це відповідальність людини, ніхто не може поставити своє покаяння собі в заслугу.По перше, тому що справжнє покаяння - це робота Святого Духа в людині.По-друге, тому що дійсно покаявшийся людина визнає, що Бог є все у всьому(в цьому суть його покаяння і відродження),і томувін ніколине може хвалитися собою, а тількив тому, що крушить віддає славу Богу.

«Бо благодаттю ви благодаттю через віру, і це НЕ від вас, Божий дар: чи не від справ, щоб ніхто не хвалився »(Еф. 2: 8)

вище ми роздивились процес порятунку, яким він видноз людської боку. зараз, ми подивимосяна цей же самий процес з Божою боку.

і покаяння.про гріхдо сокрушению1. Приведення людини

Говорячи про блудного сина, ми спостерігали зовнішню сторону процесу духовного розвитку людини. В теж саме час, в духовному розвитку людини завжди має місце ще один, більш важливий процес, - процес роботи Духа Святого над серцем грішника.

Бог рясно благословляє всіх людей незаслуженими благословеннями. він велить сонця над злими і над добрими. він забезпечує всі необхідні умови для життя людей на землі. Крім цих благословень, Бог ще проявляє особливу милість до людства, посилаючи Духа Святого для того, щоб вказувати людині шлях до Богаі відроджувати його. Біблія ясно говорить, що порятунок неможливо без Духа Святого:

«Ісус відповів: Поправді, поправді кажу тобі: Коли хто не народитьсявід водиі Духа,не може Увійти в Царство Боже » (Івана 3: 5)

«Ніхто не може прийти до мене, якщо не притягне його Отець, що послав Мене » (Іоанна 6:44)

«... ніхто не може назвати Ісуса Господом, як тільки Духом Святим » (1 Кор. 12: 4)

2. Відродження.

Без Бога грішна людина прагне до свого особистого панування. Навіть тоді, коли він говоритьпро добро або релігії, його сутність залишається незмінною - він визнає себе мірилом усього. Тому для того щоб змінити це становище, можливо тільки одне рішення - нове народження. Ісус Христос дуже ясно говорив, що порятунок можливо тільки в разі нового народження (Івана 3: 5). людина потребує в новій природі, - природі, яка, на відмінувід його старої, гріховної сутності, знаходила б щастя в підпорядкуванні Богу. Нова природа дається людині тільки в результатінародження згори.

«Але ви не в тілі, але в дусі, бо Дух Божий живе у вас.Якщо ж хто Духа Христового не має, той і Не Його »(Рим. 8: 9)

«Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі. Бо ви не прийняли духа неволі знову жити у жаху,але прийняли Духа синівства, що через Нього кличемо: "Авва, Отче!" » (Рим. 8:14)

Народження згори являє собою унікальне дію Духа Святого, Який оживляє серце людини, відроджуючи його до нової життя у Христі. Відродження відбувається в момент покаяння. звільняючи людини від провиниі дії гріха, Дух Христа поселяється в ньому.

«У Ньому й ви, як почули були слово істини, Євангелію спасіння свого, і увірувавшиу нього, запечатані Святим Духом, Який є завдаток нашого спадку, на викуп здобутого, в похвалу слави Його » (Еф. 1:13)

При відродженні, Дух Святий також з`єднує повірив з іншими віруючими, об`єднуючи всіх в єдине ціле у Христі. Біблія називає це дія - хрещенням Духом Святим.

«Бо все ми одним духом хрестилися у одне тіло, юдеї, чи греки, чи раби, чи вільні, і все напоєні одним Духом » (1 Кор. 12:13)

Здатність віруючої людини жити святим, богоугодним життям також приходить від Духа Святого. Народжений згори людина стає здатним зростати в Христовому відношенні до Бога і до життя.Дух Христов, поселяясь в людині, змінює його погляд на навколишній світ, даруючи йому здатність розуміти і прийматиБоже слово.

«А людина не приймає того що від Духа Божого, тому що він шанує це безуміем- і не може розуміти, тому що про се розуміються тільки духовно. духовна ж людина судить про все, а про нього судити ніхто не може.бо хто розум Господній пізнав, щоб міг судити його? А ми маємо розум Христов » (1 Кор. 2:14)

Віруючи в Христа, ми отримуємо порятунок від вічної смерті. Це означає, що всі наші гріхи прощені Богом, і Він ніколи не буде нас судити за них. Це означає також, що той, хто повірив у Христа, покаявся в гріхах і залишив їх, не буде нести покарання за власні гріхи. Важливо також не тільки вірити в Христа, а й знати вчення Христове, щоб, живучи на землі, виконувати те, що Він наказав у Своєму Слові. 

Тетяна АРЧІБАСОВА


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Похожее